Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa

Vadkert u.4 H-9600 Sarvar Hungary +36 95 530 100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Történelmi Nádasdy vár

A Nádasdy vár büszkén áll a város szívében, jelképezve a város történelmi múltját. A várat egy alacsony árok veszi körül, így egy hídon lehet megközelíteni az épületet. A vár egy kisebb része a XIII. században épült, de a legnagyobb része a reneszánsz korra tehető.Többszöri felújítás után nyerte el mai formáját. A vár a nevét a Nádasdy családról kapta, akiknek jelentős szerepe volt a magyar kultúra fejlődésében.

Díszes barokk enteriőr
Belépve a kastélyba olyan, mintha visszamennénk az időben. Engedje szabadjára fantáziáját és képzelje el, milyen lett volna itt élni a 16. században. Az egyik legcsodálatosabb rész a Lovagterem, más néven a díszterem. Nézzen fel a plafonra, és látni fogja a díszes párkányokat, és monumentális freskókat emléket állítva a török-magyar háborúknak. A festményeket egy osztrák festő, Hans Rudolf Miller készítette.

Nádasdy Ferenc Múzeum
Nádasdy Ferenc(1555-1604) magyar nemesi család sarja. A múzeum neki, és családjának állít emléket, akárcsak a vár maga. A legjelentősebb fegyverek, és páncélok a Huszár Kiállításon találhatók meg. Szintén itt találják az ország egyik legjelentősebb antik térképgyűjteményét. Közülük egyik, egy 1520-as Európa térkép. A kastély szobái, bejárata, és a Lovagterem is a kiállítás részét képezik.

Reneszánsz Nádasdy vár és múzeum a szállodától mindössze 10 perces sétára található a város szimbóluma és egyben betölti a város művelődési és kulturális központjának szerepét. Minden évben megrendezett események a várban: Nádasdy Történelmi Fesztivál, Nemzetközi Folklór Fesztivál, Fúvós Zenekari Verseny és Fesztivál, Nemzetközi Motoros Találkozó.